kuolaimetta

Vahalanka

hevosen

Pääasia

Tilaajan näköiset, hevoselle miellyttävät, mahdollisimman hyvin istuvat päävarusteet

Massatuotantovaruste ei välttämättä istu jokaiseen päähän. Väliinputoajia ovat ainakin sekä isot että pikkuruiset päät, samoin joillakin hevosilla on niin keskivertopäästä poikkeavat mittasuhteet, että kaikin puolin sopivaa tehdastuotettua varustetta on vaikea löytää. Käsintehdyssä varusteessa taas kaikki osat voidaan mitoittaa hevoselle tai ponille sopivaksi. Esimerkiksi kylmäverisen päähän tarkoitettussa varusteessa voi hiukan normaalia leveämpi nahka olla hyvä vaihtoehto, leveämpi remmi tukevoittaa ja tasapainottaa varustetta, myös ulkonäöllisesti. Käyttäjä voi mieltymyksensä mukaan valita soljet ja hihnojen “kätisyyden”. Värivaihtoehtoja on niin nahoissa kuin ompelulangoissakin, joten esteettisyyttä ja persoonallisuuttakaan ei tarvitse unohtaa varusteen suunnittelussa.

Musta ketjukapsoni. <br> Kuva Enni Orre Kaksi erikokoista vaaleanruskeaa sidepullia Ristipisto-ompelein koristeltu sidepull muotoillulla niskahihnalla Nahkaturpainen kapsoni Tumman ruskea ketjukapsoni lyhyillä kuolainkannattimilla Sidepull leveällä ja koristetulla turpaosalla, voimakkaasti muotoiltu niskahihna Ponikokoinen sidepull turpahihnan keskellä olevalla D-renkaalla Sydämellinen semisidepull yhdistettyä valmiisiin suitsiin (samaa sävyä oleva kaulanaru)<br> Kuva Anniina Gullans Vaaleanpunaisilla pehmusteilla oleva nahkaturpainen kapsoni, muotoiltu niskahihna. Poskihihnassa D-lenkki kuolainkannattimia varten.
Monitoimisuitset kiinteällä leukahihnalla, irrotettava semikapsoni, sopivat myös kuolaimettomien tai kuolainten kannattelijaksi Mittatilaussuitset valmiille hackamore-turpaosalle Ketjukapsoni irrotettavalla kuolainremmillä

Ketjukapsoni, tehty omaan tarpeeseen

Ketjukapsonien valmistus alkoi omasta tarpeesta. Aloitin maastatyöskentelyn hevoseni kanssa ensin lainakapsonilla, joka ei ollut paras mahdollinen malli kyseiselle hevoselle. Meidän suurin ongelmamme oli kapsonin pyöriminen niin, että poskihihnat nousivat silmiin. Kuten monella muullakin vasta-alkajalla. (Todellisuudessa tämä ongelma helpottui ajan myötä huomattavasti sillä, että opimme molemmat kevyempiin apuihin.) Varustevalmistajan opintoni olivat siinä vaiheessa kuitenkin edenneet sen verran pitkälle, että saatoin haastaa itseni rakentamaan sellaisen kapsonin, joka istuisi hevoselle ja pysyisi hyvin paikoillaan.

Matkan varrella tuli kokeiltua yhtä sun toista erilaista viritystä ja mielikuvituksellisia leukahihnoja, ja mies joutui hitsaamaan useamman erilaisen ketjun, mutta monen vaiheen jälkeen käsissäni oli kuin olikin kivasti istuva, toimiva varuste, joka ei ole maailman kaunein, mutta jonka säätövarat mahdollistavat sen sovittamisen liki minkä kokoiseen ja malliseen päähän tahansa.

Kapsoni yksirenkaisena versiona russponin päässä, sama varuste sopi myös isolle lämminveriselle Yksi leukahihnavirityksistä pyörimisen estämiseksi: 'meksikolainen leukahihna' Valmis, kolmirenkainen, ei kaikkein kaunein, mutta melkein mihin päähän tahansa sopiva kapsoni

Tästä rakenteluprojektista saatujen kokemusten, jatkokehittelyjen ja asiakaspalautteiden perusteella Vahalangan kapsoneissa ja muissa kuolaimettomissa suitsissa on erityisesti huomioitu kaksi asiaa, jotka vaikuttavat varusteen istuvuuteen.

  • Turvanpäällisosan tulee olla riittävän pitkä, jotta se asettuu vakaasti hevosen turvalle ja poskihihnat kulkevat riittävän alhaalla, kaukana silmästä.
  • Kapsonissa, kuten muissakin kuolaimettomissa suitsissa, kiinteä leukahihna, joka on sijoitettu “noin silmän alle”, vakauttaa eniten ja ehkäisee parhaiten päävehkeen pyörimistä, vaikka sivuttainen veto ei aina ihan höyhenenkevyt olisikaan.

Kapsonien ketjut

Ketjukapsonien ketjut valmistaa samassa pihapiirissä puuhaileva metallimies, joten nekin ovat kotimaista käsityötä. Ketjut tehdään aina erikseen kutakin kapsonia varten. Ketjun pituutta voi vaihdella, jolloin kullekin turvalle voidaan tehdä sopivan mittainen ketju. Myös renkaiden väri on valittavissa. Pidemmissä ketjuissa on mahdollista vaikuttaa myös renkaiden paikkaan: kiinnitetäänkö ne kaikki melko lähelle toisiaan turvan päälle, vai tehdäänkö kapsonista enemmän “sidepull”-tyyppinen, jolloin sivurenkaat ovat lähempänä ketjun päitä, turvan sivulla.

Keskentekoinen kapsiiniosa Mies ketjupajalla Samanmittaisista ketjuista tehdyissä kapsiineissa sivummaiset renkaat kiinnitetty eri etäisyydelle